Het belang van een netwerk

Statushouders zijn alleen en hebben weinig tot geen contacten in Nederland. Eenzaamheid ligt op de loer. Hoe belangrijk is een netwerk voor een succesvolle integratie?

Om echt te integreren is het voor een statushouder van groot belang om een eigen netwerk op te bouwen. Dat is ook cruciaal voor het vinden van werk. Mar het systeem voor het vinden van werk is hier heel anders dan in het thuisland. Zonder netwerk blijf je stilstaan en dit staat verdere integratie in de weg.

De meeste statushouders willen graag ergens bij horen, maar weten niet waar ze moeten beginnen. Ze hebben ondersteuning nodig in het vinden van een club, aansluiting bij mensen met dezelfde interesses en mensen om iets mee te doen. Er zijn steeds meer maatjes en vrijwilligers om hen heen gekomen en dat levert veel op. Maar ook gewone burgers moeten contact met hen maken. Maar hoe begin je met netwerken als je de taal nog niet goed eigen bent?

copyright text

© Stichting Turning Point | Baarsjesweg 233-236 | 1058 AA | Amsterdam | 020 67 66 276 | turningpoint.nlinfo@nullturningpoint.nl

  contact

  Stichting Turning Point
  Baarsjesweg 233-236
  1058 AA Amsterdam
  020 - 67 66 276
  info@turningpoint.nl

   Wilt u meer informatie? Stuur ons een bericht!